Banankaka

Ingredienser
2 bananer (ej för små)
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
1 ägg 
100 g smör/margarin


Gör så här

Smält smöret i en 1,5 l kastrull och tillsätt sockret. Skiva bananerna och blanda dessa i en bunke tillsammans med vetemjölet, ägget och bakpulvret. Rör ihop till en jämn smet. Tillsätt sedan smeten till smöret och sockret under omrörning. Rör återigen ihop till en jämn smet. Häll sedan smeten i en 1,5 l form (insmord med smör och ”ströbrö:ad”) och grädda längst ner i ugnen på 175 gr C i 30-40 minuter. Man ser när kakan har släppt från kanterna, då är den klar. Bild kommer upp senare…

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

5 svar på Banankaka

  1. BOTten skriver:

    Gottegrisar… Väntar dock på bildbevis…

  2. BOTten skriver:

    Såg att du äntligen fått upp en recept kategori, gött…

    Men trodde det bara va C. som lagade mat hos er 🙂

  3. Skurt@n skriver:

    Jag är inte lika inkapabel i köket som du är Zackan… 🙂

  4. Zackan skriver:

    Kommer det någon bild snart eller? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *