Summering…

Vissa kanske trott att den här bloggen var död och begravd, men icke! Den är som en vilande terrorcell, helt plötsligt så smäller det… nåväl, den här bloggen har vilat länge nog nu. Dags att get to it som man säger på ren svenska… Var ju ett tag sedan sist, om man säger så, som jag skrev… här kommer en liten kort uppdatering.

Vi startar i slutet av förra året… det var vinter (december) 2011 och hoppet såg ut att vara borta för gott. Hade fått reda på att jag inte fick fortsätta på PDCG (vilket i sig ju var bra) och det kändes lite småsurt att det inte var jag som avslutade skiten själv. Hade inget på gång direkt, hade inte hört något ang. den intervju som jag gick på hos EC i november. Läget såg minst sagt mörkt ut, var inställt på att bli arbetslös och i så fall möjligen jobba inom vården (!!!) igen. Hade t.o.m. tittat på lite kurser och utbildningar att gå under våren (dock utan att hitta nåt bra). Helt plötsligt, vi säger att det var onsdagen den 7 december, så ringer dom från EC och hör om jag fortfarande är intresserad. Klart jag var… gick på intervju den 12 december, fick reda på att jag fick jobbet på onsdag och sa upp mig i förväg redan samma dag. Läkarundersökning den 19 december och påskrivning av kontrakt. Snabba bud… på en vecka så blev jag EC-anställd igen.
Det kändes sååå skönt att sluta på PDCG… kan inte beskriva det med ord. Hösten – och hela året – hade varit för jäkligt egentligen… sov dåligt, var ofta orolig och läget var bara helt åt skogen. Svårt att beskriva egentligen så att man förstår, men men… nu så här några månader senare så har jag nästan helt förträngt skiten…

Julen spenderades i L.I... såg inte ens så mycket blat… förlåt, menar kulturberikare… ens. Var väl trevligt förutom tågresorna fram och tillbaka. Ser fram emot de nya X3000-tågen som tydligen ska vara lite mindre skumpiga att åka i…
Nyåret kom det, vilket firades in tillsammans med C. och en bortkörd SZZ. En trevlig kväll och god mat signerad C. Bra utsikt från balkongen, vart än man vände sig (tja, åt de tre väderstreck som vi såg åt) så var det fyrverkerier… och flygande rislyktor.

Därefter har  tiden gått fort… i början var det massor att ta in på EC, hur man skulle vrida på reglage i rätt ordning, hålla koll på massa ventiler, kvittera summalarm, kontrollera kurvor på datorn, tja… hur mycket som helst att lära sig bara i själva jobbet. Sedan tillkommer ju allting runtomkring, bigrejer, som man också ska ha koll på. Nu så här tredje månaden så känns det som att det börjar sätta sig lite bättre, fungerar väl halvt om halvt som operatör nu och inte bara fågelholk. Nä, fågelholk kan jag väl inte säga att jag har varit… men det är lite irriterande när man inte kan nåt om det som man ska kunna, har varit som en skugga till den som lär upp mig. Det är väl så det är tvunget att vara dock, gött i alla fall att ha ett vettigt jobb till skillnad från många av forna år… längtar efter att bli mer självständig, blir skönt att själv kunna planera upp sina dagar istället för att helt förlita sig på andra.

Annars då? Jo tack… har köpt årskort för att kunna se alla IFK:s hemmamatcher från bästa plats. Gött… men smakar det så kostar det. Ska förresten se om vi kan ta med TT till lördagens träningsmatch mot Lilleström.  Har inte blivit av att se på några träningsmatcher hittills, trots två hemmamatcher (Degerfors, 4-0 och Fredrikstad, 2-2) två helger i rad. IFK har köpt mycket nu i vinter, men mycket billiga Bosmanspelare… dessutom har man lånat ut, entledigat minst lika många spelare som kommit in. En målvakt (Alvbåge) och en drös mittfältare har det blivit. Samt en gammal (36 i år!) mittback fra Noreg. Mittfältet ser starkt ut, medan anfallet och försvaret känns så där. Vem ska göra mål förutom Hysén? Jag hoppas att Söder kommer igång på allvar igen nu i år… vore riktigt roligt. I backlinjen känns det lite tunnt… Dyrestam och Wähler (norrbaggen) i mitten, Salomonsson (också ny) på högerkanten och… Lógi på vänsterkanten? Eller? Tja… får se. Längtar riktigt mycket nu efter premiären… ska bli kul.

Vintern då? Hur var den? Är ju ändå mars nu… tja, vad ska man säga? Det var typ ingen vinter förrän i slutet av januari. Innan dess, i december och januari, så var det emellanåt uppemot 8-9 grader varmt (!)… i slutet av januari kom vintern kan man säga, med sträng kyla och snö som höll i sig till mitten av februari, typ. Sedan blev det mest plus i andra halvan av februari.  Nu så här i mars känns det lite som att våren har kommit, även om det verkar kunna bli lite kallare snart framöver igen. Konstig vinter, minst sagt… inte alls som de två tidigare vintrarna (med kallt och snö från november-mars). Där ser man vad fort man vänjer sig, sådana vintrar som i år har inte direkt varit ovanligt sedan det glada 80-talet…

Ok, dags för lite blandat avslutningsdravel…
Dagarna går så fort för övrigt… måndagar känns alltid värst (dock långt ifrån så illa som under PDCG-tiden), men helt plötsligt så är det återigen torsdag – precis som idag… ska besiktiga bilen nu på tisdag förresten, dyrt blir det också… ska ta truckkort nästa vecka, blir faktiskt skönt att inte vara på jobbet på en hel vecka. Var och spann lite grann igår… har, som vanligt, inte blivit lika mycket träning som man hade kunnat önska. Måste börja röra på oss lite mer, speciellt nu när jag har gått med i en stegtävling på jobbet. Får nog ta och bli lite löpning under våren… är en del ute i PB då och då om helgerna, ibland under veckorna. Läget är som det är där… svårt att orka med att greja så mycket där när man blir så trött efter jobbet. Trist, men men… TT blir lika besviken varje gång han inte får följa med, står där med svansen lite nedsänkt och glor… imorrn ska han i alla fall få åka med… Nä, nu orkar jag inte skriva mer. Kanske ska försöka skriva lite oftare istället. Kan skriva om truckutbildningen nästa vecka t.ex… eller nåt.

Det här inlägget postades i skurt@ns värld. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *