Normala augusti

Här sitter jag (på nedre plan), medan C. sitter uppe med E. #2 på öfvre plan.Vi är nyss hemkomna från PB och idag funkade den uppgjorda planen: EBK somnade i bilen på väg hem. Det är bra nattningar det… fick, enligt nedan, lite tid över och tänkte därför passa på att skriva lite allmänt om livet i allmänhet.

Nu ska jag raljera lite om IFK, hold on tight. Jo, jag hade tänkt att titta på IFK-Sirius ikväll, men Cmore är inte så himla bra på att göra så att man kan titta på matcher direkt i efterhand. Fick därför, om jag inte ville vänta en halvtimme till (vilket jag inte ville), hoppa in vid minut 57. Det var så långt bak man kunde börja på… Då hade IFK precis gjort 2-0, efter schabbel i bortaförsvaret (hörde jag). ”OK” tänkte jag, ”då kan jag väl kolla vilka som gjorde målen i alla fall och sedan hoppa fram till om det blev några mer mål i matchen”. När jag såg resultatet så försvann lusten att göra det… 2-3 igen! Mot Sirius. Igen! Man tappade 2-0 borta mot upplänningarna till 2-3 och gjorde nu om bedriften även på hemmaplan. Inte dåligt. Eller så är det just det… säsongen är ändå körd för IFK, men man behöver ju inte förlora mot bottenlag för det. Fast nu är IFK på allvar indragna i nedre halvans kamp, så de är själva just ett bottenlag. IFK:s ökenvandring fortsätter alltså., så här elva (!) år sedan senaste SM-guldet. Nåväl, idag blev Söder klar för comeback igen i alla fall, samtidigt som man värvade in en ny norrman (på lån dock) till mittfältet. Problemet har väl varit att det har varit för tunn trupp, framöver allt när den duglige norske amerikanen ”Mix” Diskerud försvann till den thailändska (!!!) ligan i juli. Sedan har det saknats någon som kan göra mål också, nån som är riktig bra. Omarsson har gjort 9 mål, vilket inte är dåligt alls. Men han har inte varit direkt jämn, varvat jättebra insatser med rent ut sagt usla prestationer. Det är svårt att förstå riktigt vad som händer i IFK, det känns fortfarande som en ganska turbulent tid, men det har varit väldigt mycket inlåningar. Korta lån, några månader, lån på lån på lån. Det är lite så fotbollens värld ser ut just nu, IFK är långt ifrån ensamma om att låna spelare. Det förhindrar dock kontinuitet och sänder inte så bra signaler till leden utanför truppen. Hellre tar man in en halvbra norrman på lån än låter en halvbra egen spelare få chansen. Nåväl, det är som det är. IFK ligger väl i och med ännu en förlust (nummer 10 i ordningen! Tio förluster!!!) kvar på elfte plats. Sirius närmar sig bakifrån, nu bara två poäng bakom.

Nä, nu orkar jag inte skriva mer om IFK. Inte idag i alla fall. Ute har mörkret fallit, dagarna blir påtagligt kortare nu så här i augusti. Något annat som har blivit påtagligt är att det är mycket svalare ute nu, runt 20 grader i stället för runt 30. Det kändes lite som höst nu i morse, en sval vind och massa gula löv som blåste omkring. De gula löven beror dock på att det har, och är, varit så torrt ute. För A. & M., som kom hem till Sverige igår kväll, är det en lättnad att slippa ifrån värmen ett slag. I Italia är det ca 30 grader – på natten… Närmare 40 på dagen. Puh, man hade smält bort. Fast det är väl som vanligt, man vänjer sig vid allt. M. stannar i Suecia i en vecka, medan ABK stannar i en månad. Blir roligt, framför allt att de får träffa E. x 2.

Annars är det väl rätt mycket som har hänt egentligen. E. #2 har börjat gå, medan den äldre äntligen börjar kunna säga ”k” och ”g” i ord. Fast inte helt ännu, men det är på gång i alla fall. VM har börjat och tagit slut, Frankrike vann för första gången sedan 1998. Hann inte se så mycket på matcherna, ca 75 % av varje (missade en handfull) ungefär. Såg inte så mycket på finalen, men fransmännen var mycket bättre än kroaterna och vann rättvist. Livet är ganska slitsamt, en hel del gnöt och gnäll hemma mellan samtliga parter. Ska bli skönt med lite avlastning nu ett tag framöver, samt att EBK ska börja på förskolan om knappt två veckor igen. Fast trots att sommaren har varit lång, och inte är slut på flera veckor än, så känns det som att det har gått snabbt. Det har framför allt varit så varmt så att man inte har kunnat göra så mycket som man hade velat. Hoppas det blir en solig höst, så att man kan vara ute en del med ungarna. Hemmavid så har arbetsrummet till slut, häromdagen, blivit så gott som färdigställt. Det är smådetaljer kvar, som fixa några skavanker i tapeten, måla lite till på nån list som blivit skavd med mera med mera med mera. Nu väntar det sista rummet innan det här övervåningsprojektet börjar avslutas. Till slut…

Det här inlägget postades i skurt@ns värld. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *