Short track & Bombay Palace-recension

Short track
Söndagens skridskoåkning. I bild undertecknad och M.

Igår invigdes, med pompa och ståt, PB:s nya short track-bana. Med betoning på short track… då var det också premiär för mina nyinköpta skridskor, som dock införskaffades redan på lördagen. På bilden här ovan så kan man se två stycken väldigt stilfulla skridskoåkare. Men men, naturligtvis var det ju ingen ny short track-bana som hade skapats, utan istället var det en av ägornas dammar som dammats (skottats) av. Det gick dock fint att åka på den, även om isen snabbt blev av mindre god kvalitet. Själva grejen var ändå bara att testa mina nya skridskor och se att de verkligen passade. Det gjorde de, tror jag. Ska göra ytterligare tester nu i veckan. Var riktigt kul att åka skridskor igen, har inte gjort det på ett tag nu. C., som inte hittade några passande skridskor i lördags, fick agera fotograf och dokumenterare. Visst, hon tog inte lika fina kort som jag skulle ha gjort, men det gick bra ändå… en kortare filmsnutt och några fina kort, varav ovanstående är ett, blev resultatet av dagens bambi på is-åkning.

I lördags så åkte vi inåt stan en sväng, efter att ha avnjutit en trevlig förmiddag med en längre sovmorgon (var ändå vakna länge natten innan). Det är alltid gött att sova ut lite grann… hade det också lite gött på morgonkvisten (nåja, förmiddagskvisten kanske) med lite klippning (gött så här i mösstider) och lite Vännertittande (bra att äta frukost till), men kom så småningom iväg på något som skulle visa sig vara en längre sväng (för att vara jag) inne i stan. Första anhalt var Aroseniusutställningen på Konstmuseet, dit vi kom lite efter klockan ett (ca 13.21). Arosenius, Ivar, vad var det för nån go gôbbe då? Tja, det var en konstnärlig person från Göteborg som tyvärr dog alldeles för tidigt, något som till stor del berodde på hans svåra blödarsjuka. Han hann dock med att göra en hel del fina målningar, som är kända för sina fina färger. Eftersom både C. och jag är intresserade av att själva göra konstnärliga projekt så var det intressant att titta på. Något som Arosenius har blivit känd för, som jag dock inte visste om att han hade gjort, är hans berättelse ”Kattresan” som till stor del är inspirerad av hans dotter Eva. Efter att ha kollat runt bland alla utställningsobjekt (varav många var från privata samlare) i knappt en timma så var vi till slut klara. Lite inspiration fick man allt… Arosenius var bra på att göra till synes enkla målningar. Det är dock det som är svårt, och det som gör en bra konstnär, att få något svårt att se enkelt ut. Något som både C. och jag dock ska bli bra på… försöka duger, ibland.

Från Konstmuseet är det inte lång väg att vandra till Stadsbiblioteket, och den sträckan gick vi för att få tag på en bok. Inte så ovanligt att gå till biblioteket för att få tag på en bok kanske… C. håller på med Patricia Cornwells deckarserie om rättsläkaren Scarpetta. Jag hade dock inget att hämta där, ska försöka läsa klart min lånebok ”Analysteknik – instrument och metoder” först. Har i skrivande stund endast plöjt igenom två kapitel, det mest intressanta återstår ännu. Efter biblioteksbesöket så var vi jäkla hungriga (man blir det av konst och böcker), men då vi inte ens orkade med tanken på den kö som antagligen var utanför vårt stamställe Jensen’s böffhus, så beslöt vi oss för att testa ett nytt ställe. Valet föll på den närliggande restaurangen Bombay Palace (se gp:s recension här). ZZ har också skrivit om restaurangen i fråga, men besöket gav dock ingen mersmak, varpå betyget blev en överkryssad fyr… GP gav däremot betyget (se länk) fyra fyrar. Hmm… om man ska ta ett medel så blir det ungefär en trea då ((4+(-1))/2) och det är precis det betyget jag ger. Alltså SSS… inte jättebra, men inte jättedåligt. Lagom bra alltså. Vad var då bra och vad var mindre bra? Vi tar det i punktform, det är ju alltid trevligt…

Matrecension!!!
Vilken restaurang?  Bombay Palace
Vart ligger den då?  Södra Vägen 19
Vad åt vi då då? Tandoorikyckling (á 149 kr) & Palace Sizzling Grill (á 189 kr)

Det bra…

 • Personalen var väldigt trevlig och hjälpsam, man försökte hela tiden se till att kunden (alltså vi) inte saknade något. Hmm… undrar om de har läst ZZ:s recension… i så fall kanske det han skrev ledde till något bra, för en gångs skull… 😀
 • Maten kom väldigt snabbt ut på bordet (vårt) och var rykande varm (inte alltid man får det)
 • Portionerna var väl tilltagna och maten smakade gott. Alldeles extra gott smakade det fina naan-brödet (varav två bitar för totalt 20 kr köptes till)

Det mindre bra…

 • Man hade problem med ytterdörren, som inte gick att stänga riktigt. Detta ledde till att ett lite kyligt drag genom lokalen. Vi fick dock bra platser, då det vid tillfället inte var mycket folk alls.
 • C. önskar att hon hade fått mer räkor i sin rätt. Inte mer än rätt att hon borde fått det, då det bara var en ynka räka med. Fast den smakade å andra sidan väldigt gott…
 • Handikappstoaletten… den fick pluspoäng i GP:s recension, men varför – egentligen? För att komma in på toaletten så var man tvungen att gå upp för ett ganska högt trappsteg, upp på en plattform. Om man är så pass bra att man kommer upp för den, då behöver man väl kanske inte de räcken bredvid toaletten som fanns tillgängliga? Plus dock till att toaletten, i sin helhet, var väldigt fräsch…

Efter att, mätta och belåtna (dock utan att sett den kypare som ZZ uppfattade som klart homosexuell), ha ätit klart begav vi oss till närmaste kollektivtrafikhållplats. Det var infernaliskt kallt ute, efter att ha suttit inne ca en timma i värmen, och den kyliga nordostanvinden försökte envetet omvandla vår märg till is. Tanken att jag borde skaffa mig en halsduk gjorde sig återigen påmind. Jag är inte halsdukstypen, har tidigare knappt haft mössa på mig, men en vinter som denna – med kall vind och åtskilliga minusgrader – kan det nog vara bra att ha. Tanken resulterade i handling, som så ofta när det gäller mig. Efter att ha tagit vagnen mot det lokala köpcentrat så införskaffade vi lite nödvändiga prylar, bl.a. klorhexidindiglukonat. Vad är då detta för ämne? Jo, det är en hemsk brygd som ska hjälpa mot blödande tandkött, något jag har haft problem med de senaste veckorna. Inte kul direkt… smakar för jäkla illa. Verkar dock ha hjälpt en del, då problemet har försvunnit. Hittade sedan en fin halsduk på Esprit. De hade rea där, så en halsduk som kostat 399 kr (för en halsduk!) kostade ”endast” 289 kr. 30 % rabatt alltså, alltid nåt… anledningen till att den var så jäkla dyr är att halsduken innehåller kashmir. Jaja, varmt och gött i alla fall…

Till slut var vi i alla fall klara och åkte hemåt för packning och vidare färd (med Hyundaien) utåt PB. Det var ju ändå en helg som skulle tillbringas med att umgås lite med A., då han snart (idag) skulle åka till Italien igen. Runt halv sju kom vi helskinnade, tack vare skicklig körning, fram till vårt mål. Kvällen spenderades med lite FIFA10-spelning, lite slötittande på Lewis (inget vidare avsnitt) och massa gos med T. & M. Vi, A. och jag, har tidigare startat en turnering (för två spelare) som vi fortsatte på. Jag slutade som vinnare, med bättre målskillnad… på 33 matcher blev det 11 vinster, 11 oavgjorda och 11 förluster. Jag fick 8 i målskillnad och A. -8 i målskillnad, endast däri låg skillnaden. Äh, just detta kanske är föga intressant, det intressanta ligger i att jag är bäst.

Igår, söndag, hade vi – förutom invigning av short track-banan – en avslutande finmiddag med celebert besök (en kusin till min far). Är det inte en Volvo han kör? Ja, det är det ja… han har i många år jobbat på Volvos utvecklingsavdelning, så något annat är otänkbart. Hur som helst, annars hände inte mycket… M. kom också förbi och fick stryk på FIFA10 han med. Middagen bestod av en väl tillagad fransyska, potatisgratäng, champinjoner och en god sås. Himla gött… till efterrätt åt vi blåbärspaj med vaniljsås, också gött. Massa gött… gött, som i godis och andra bakverk, är annars något som jag ska skära ner på i år. Ska försöka leva efter att äta lagom, så att man blir nöjd men inte mätt. Den som lever får se om jag klarar av att mostå alla frestelser som finns i matlivet…

Imorse, runt kl 05.20, stack vi iväg mot flygplatsen med A. i baksätet. Körningen gick bra, det var inte alltför mycket trafik. Något som det var sämre med var sikten, det skvätte så himla mycket på framrutan. Dessvärre så har spolarvätskan, trots fryspunktshöjande medel, frusit till is… vad göra, förutom att köra. Fick stanna till en gång på vägen för att torka av rutan med snö… hur som helst, efter att ha lämnat av A. så körde vi hemåt stan igen. Gött att lägga sig och sova några timmar, blev inte så många timmars sömn inatt. Nu på eftermiddagen/kvällen har vi inte gjort så mycket, mest ätit lite samt slagit ZZ på Kart. Trots sin himla turiga tur så lyckades han inte slå mig idag… jo visst, några gånger, men idag var jag återigen bäst! Trots att CeCe (C:s alias på Kart) och jag körde med delad skärm… gött att CeCe fick tryckt dit ZZ några gånger med. Gick på det stora hela riktigt bra idag, nu när vi körde för sista gången på ett tag, med många förstaplaceringar och en del bland topp-tre. Gick poängmässigt från ca 7850 till 8402, en ny toppnotering. Man ska ju sluta när man är på topp, något jag tar fasta på nu… sedan, framöver, när Kart är aktuellt igen ska jag sluta på 9999…

Imorgon börjar Den Stora Jobbsökarjakten (DSJ), då jag ska sitta och registrera mig på massa jobbsökarsidor samt skicka ”praktikförfrågningar”. Vi ska även hinna med att städa (årets största – och hittills enda – storstädning) och handla lite grann. Är nog dags att sluta skriva nu, annars får jag skicka in texten till ett förlag… 😀

Det här inlägget postades i skurt@ns värld. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Short track & Bombay Palace-recension

 1. BOTten skriver:

  Går visst att länka till ett unikt inlägg.

  http://www.zackaroff.se/blogg/?p=542

 2. skurt@n skriver:

  Jaha… men det är ju lite svårt att få reda på id:t om man inte ser det någonstans. Man orkar ju liksom inte leta jättemycket heller…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *