Andra semesterveckan: fortsatt krassligt, fint väder på gång, Allsvenskan m.m.

Ja minsann, precis som titeln antyder, så är det är fortfarande lite sjukt här. E. var snuvig och verkade ganska hängig, samma sak för C.… också trött, hängig och håglös. Det är rätt tröttsamt det här nu, med en hängig, grinig och pappaklängig liten EBK här hemma. Tröstlöst att han aldrig blir bra framför allt… han har inte riktigt varit sig själv på länge nu. Det skumma är att det går så upp och ner också, ena dagen bättre och piggare medan nästa dag blir som idag… Men men, hoppas att det vänder snart… men återigen, vad sega sommarförkylningar kan vara. För egen del är det mest segt idag, känner mig trött och rastlös. Behöver hitta på något snart, fast det är svårt att göra när man har ett sjukt barn (som dessutom vill ha pappa nära hela tiden)… ska åtminstone ta mig en löptur ikväll, måste verkligen komma igång med det nu igen snart. Midnattsloppet närmar sig med stormsteg och jag ska försöka att få till en bästa tid på det loppet i år (dvs. under 53:30 typ). Då gäller det att köra på nu… vad svårt det är att komma igång med något som man inte är jättesugen på. Dagens självklara sanning…

Det fina vädret (finare åtminstone) verkar som sagt vara på gång. Idag är det åtminstone ca 19 grader och lite enstaka solglimtar, och imorgon ska det visst bli över 20 grader och sol (utan moln enl. yr.se). Nu orerar jag friskt här, men imorgon kommer då det efterlängtade (eller…?) besöket från L.I.. Då ska E. till slut (han har nämnt det då och då i över en vecka nu) få en polisbil – om det finns en i Duplo-variant. På onsdag får det bli som jag och MBK sticker hem till PB för en dags grejning. Undrar hur det ska gå för den pappaklängiga gubben bara… hoppas att det går bra med H & M som ersättare. Ska bli skönt med en dags kroppsarbete, har känt mig rastlös på senaste som sagt… segt att bara hålla sig hemma och mestadels inomhus på semestern (jojo, jag vet att det inte finns så mycket alternativ just nu). Kanske kan det även bli den första tennismatchen för året (?), om MBK orkar med det.

Inget blogginlägg är riktigt komplett utan en uppdatering ang. IFK och Allsvenska resultat. Skrev om det i förra inlägget, men det blev inte sparat pga. strul (nätverks- eller webpromgramsbaserat) och jag orkade inte skriva om det. Det var hur som helst ändå innan ”Västderbyt” (populärt uttryck i kvällstidningarna) – Elfsborg mot IFK – vilket utspelade sig igår. IFK behövde helst ta tre pinnar (sms) för att klättra uppåt några pinnhål (nåväl, man skulle i alla fall varit närmare ettan MFF och tvåan Norrköping). Trots ett stort (nästan överlägset) spelövertag i första halvlek, varefter man också ledde med 1-0, så kunde Elfsborg komma ikapp. Detta mycket tack vare domarteamet som inte var riktigt på topp om man säger så. Först fick Elfsborg, vid ställningen 0-0, en helt horribelt dömd straff. En elfsborgare, Simon Hedlund (som sedan också kvitterade IFK:s ledning), föll teatraliskt i närkamp med DJ Alessi. Ramlade helt åt fel håll för vad som skulle kunna vara rimligt i den färdriktningen de sprang åt, sida vid sida. Domaren gick dock på det (borde varit gult kort för filmning) och dömde straff. Som tur var så räddade Alvbåge en svag straff från Viktor Claesson och rättvisa skipades på så sätt ändå. Några minuter senare gjorde istället IFK mål – Boman gjorde mål för andra matchen i rad, efter fint förarbete först av Rieks (uttalas Räkks) och därefter den målgivande passningen från DJ Alessi (som vanligt bra idag). Sedan var det verkligen spel mot ett mål, Elfsborg kom knappt till något samlat anfall alls under resterande tid i första halvlek. IFK borde ha lett med mer än 1-0, ett tag hade man bollinnehavet 62-38 – mot bollskickliga Elfsborg på bortaplan! I andra halvlek så tappade IFK initiativet och Elfsborg kunde kvittera efter ett mål som var offside med en meter. Tråkigt att domaren (som stod i linje) missade detta. Det var en svajig domarinsats, bl.a. fick Ankersen ett gult kort för filmning i en situation som inte var mindre uppenbar än den dömda straffen, men IFK borde klarat att vinna ändå. Men men, 1-1 och ännu ett oavgjort (fjärde året i rad) resultat på Borås Arena mellan de två västlagen. IFK har inte lyckats vinna borta mot EIF sedan 2005… fast samtidigt så har inte Elfsborg lyckats vinna alls mot IFK sedan 2012. Som tur var, för IFK, så blev det oavgjort för de andra topplagen likväl. AIK-MFF 1-1 och Norrköping-Östersund 3-3 (!).

Nä, nu ska jag passa på (CE sover) att ringa till ett väsen för penningutlåning och kolla hur mycket vi kan få i lånelöfte. Kan mycket väl bli så att vi köper oss ett hus i en nära framtid, då gäller det att vara beredd. Bra att ha suveräna utlånare som kommer och hjälper oss när det behövsss.

Det här inlägget postades i skurt@ns värld. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *