Nya tider, konstiga tider

Nya tider är det nu, vilket kan ses som en självklarhet då alla tider från och med nu är nya. Dock är det den första nya tiden för det här hushållet att ha hand om två små krabater. Igår var det nämligen dags, #2 anlände med buller och bång. Hela 3915 g fördelade över 51 cm blev det (ungefär några hekto mer än E.). Tidsförloppet för själva exodus var ungefär detsamma som för E. , ca 4 timmar (fast den här gången var vi inne på plats tidigare). Allt gick i alla fall bra, man var precis som förra gången, inne i sin lilla bubbla. Tiden bara gick utan att man märkte det nästan. C. kämpade på minst lika bra som förra gången, och fick – precis som då – beröm för sitt gedigna arbete och höga smärttröskel. Men vi tar ett nytt stycke och skriver lite kort från början.

Bakgrunden är att BF-datumet hade blivit överskridit med drygt en vecka, det kändes som att det ’aldrig’ skulle hända något. Hade bestämt mig för att jobba hemifrån igår, så var uppe lite längre på kvällen innan än jag borde/skulle ha varit. Spelade bl.a. Age of Conquest IV med A. och M. Men på morgonen när jag vaknade, igår alltså, så var allting annorlunda; det var dags att åka. Efter det så gick allting rätt fort: fick pratat med A. (som kom och tog hand om E. hela dagen), packat i ordning det sista och flyttat på bilen. Sen när A. kom hit så var det bara att sticka. E. blev inte allt för ledsen ändå. 8:15 startades parkeringstiden (via sms, käckt) på ÖS och kort därefter fick vi komma in till avdelningen. Därefter så flöt tiden bara på, vi fick en väldigt käck och bra BMSK som tog hand om oss (och framför allt C.) på bästa sätt. 13:48 så kom då en ny liten människa ut. En som vi förhoppningsvis ska lära känna väl den närmaste tiden (och framöver).

Dock är inte allt bara bra, #2 har idag fått gulsot och är tvungen att stanna kvar extra tid med C. ÖS… lite tråkigt, men hoppas att det blir bättre snart. Jag åkte hem själv igår, var lika bra att C. och #2 fick stanna kvar och vila ut, och avlöste A. (som hade skött det hela utmärkt). Idag känns det bara konstigt, vaknade tidigt med E. i morse och har varit halvsovande hela dagen. Känns inte så bra att veta att minstingen inte är riktigt frisk. Var inte så här det var tänkt att det skulle bli, men sånt är ju livet. Fick E. att somna för en timme sedan, så nu har man tid att mer fokusera tankarna lite grann. Har varit en hektisk morgon och förmiddag… hoppas att det ordnar till sig imorgon så att hela familjen kan återförenas.

Nej, nu går skurt@ns blogg över till punktform för korta uppdateringar…

Vintern: Vilken vinter? Vintern 2016/2017 var väldigt mild och väldigt snöfattig. Bara några enstaka dagar som det låg snö häromkring, vilket var ganska trist med tanke på de små. Kallt var det sällan heller – kort sagt en riktigt tråkig vinter. Något positivt är dock att jag inte (alls!) var PS… framsteg!

Våren: Vilken vår kan man säga fram till åtminstone första halvan av maj. Förutom någon enstaka varm dag så var det en riktigt kall vår (med minusgrader långt in i maj). Nu de sista veckorna så har det dock vänt ordentligt, och i klämdagsledigheten som var nu så var det riktigt, riktigt varmt. Det var rätt sköna dagar att vara ledig, även om det nästan var för varmt (det kan aldrig vara bra minsann…).

GöteborgsVarvet: Det uteblev för min del. Vågade inte springa med tanke på BF-datumet (som var samma dag)…

IFK årgång 2017: Den är ungefär som 2016, kanske plats 5 i år igen? Även om man, med en dåres förnuft, ändå hoppas på att det ska vända snart. 5 oavgjorda matcher på 11 omgångar (eller ja, 10 – IFK-AIK blev ju uppskjuten) är inget att skryta med. Framför allt är det inget som gör att man vinner SM-guld…

Livet i allmänhet: Det rullar på, inte kul jämt, mycket jobb och mycket pendling har det blivit på sistone. Men det är vad det är, man får väl vara nöjd med vad man har emellanåt. Är i alla fall så oerhört skönt att ha flyttat från stan, och dessutom till något eget! Bara den känslan att slippa dela tvättstuga med en massa nötter, den är rätt skön… slippa göra i ordning efter andra.

Nej, det var allt. Jag återkommer inom kort. Tror jag.

 

Det här inlägget postades i skurt@ns värld. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *