Sommar och regn (?)

Den där titeln stämmer ju inte alls, sommar och regn. En sådan värmebölja, med snittemperaturer på runt 27-28 grader, som var från början av maj till föregående helg har aldrig skådats under maj i Sverige. Åtminstone inte då man annoterade temperaturer och loggade dessa. Fem veckor av bara värme och sol. Det var väl en dag som det kom en skvätt regn, kommer inte ihåg när, men det var banne mig inte mycket. Detta har gjort havet ganska varmt, si så där 22 grader ungefär, och första doppet kom ”redan” 3 juni (för mig och E.). Det har också gjort marken extremt torr, så torr att vattnet efter ett kraftigt regn (som igår eller förrgår) inte ens märks efter ett par timmar. Brunnar har sinat, skogsbränder har härjat, men nu verkar det som att saker och ting börjar ställa in sig på det ”normala” (vad nu normalt är när klimatförändringar börjar märkas mer och mer). Igår och i förrgår regnade det som sagt, idag är det ”bara” 22 grader och imorgon blir det 23 grader. Sedan kommer lite regn igen på torsdag och följs av växlande väder. Helt OK tycker jag, då kan man hitta på saker när man är så kallad ledig. Tidigare gick det liksom inte att göra något, det var för varmt för att göra något annat än bara vara hemma och ute i skuggan.

Nu är vädret avklarat, vad händer annars då? Andra veckan på f-ledigheten bjuder inte på några stora grejer direkt, mest hemma och städade i regnet igår (C. & V. kom på besök) och idag är E. på sista dagen på förskolan innan det är sommarlov. Imorgon blir det rehab (I don’t wanna go to rehab, I said no, no, no) och lekplats, på torsdag en sväng in till stan och kolla efter lite grejer vi behöver (plus lekplatsen nära gamla hemmet). Fredag blir det nog besök i PB, eller kanske en tur till stranden. Sedan rullar det på, antar jag… M. är ledig nästa vecka, så då ska vi försöka greja lite där i andra hemmet en del. Fixa ordning på baksidan t.ex… fast det måste även grejas här istället. Eller i Stället. En hel del smått att greja med… men men, sommaren är kort även fast det mesta kanske inte regnar bort.

E. #2 sover just nu, men vaknar väl inom kort. Kanske ska lämna det här inlägget som det är, ett litet kort ett. Fast nämna att fotbolls-VM börjar på fredag kan man ju. Hoppas att tv:n, som är på reparation, hinner komma tillbaka innan dess… hoppas att kunna se mycket på VM, men får se hur mycket det verkligen blir i praktiken. Voffa, Kvittra och Len kanske gör en storstilad comeback i och med att den smarta tv:n kommer tillbaka…

Det här inlägget postades i skurt@ns värld. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *