Snöoväder & resfeber

Nu skulle man ju kunna göra som de stora kvällstidningarna, basunera ut ”SNÖOVÄDRET!” eller ”DE ÄR FÅNGAR I SNÖN”. Men eftersom skurt@ns blogg är en sådan diskret blogg så gör jag inte det… den som har upplevt snöovädret själv, vilket i princip hela Sverige har, behöver väl inte läsa om det också? Igår och idag har det verkligen snöat rejält. Så här mycket snö (alltså så många centimeter) var det länge sedan det var, hoppas att den kan ligga kvar ett tag till. Visserligen har det varit lite töväder idag, men den totala snömängden har allt ökat rejält.

Igår morse så skulle ett VVS-företag komma och inspektera ventilationen här i lägenheten. Inspektionen skulle ske någon gång mellan 8-12 och ta ca 5 minuter. Runt kl 8.40 kom ett par snubbar förbi och stövlade in. Tur att vi hade hunnit gå upp och göra oss i ordning tills dess… jäkla tidig morgon, var faktiskt redan klara vid kl 8. Inspektionen gick i alla fall till väga si som så att de gick in och kollade i köket (kokvrån) och badrummet, sen var det klart. Jäkla jobbigt jobb alltså… att man inte blev VVS:are. Jag tror att det var en konspiration… det finns säkert inget sådant företag som heter så som de som var här och kollade. Har inte kollat upp saken i fråga i och för sig, men om det finns så är det bara en täckmantel. Själva syftet var att kolla statusen på lägenheterna tror jag… eftersom vi har en välskött lägenhet så tog inspektionen ca 30 sekunder. Däremot så tog de sig verkligen tid uppe hos surgubben, där uppe var de i säkert en kvart. Fusk… antingen så har han en väldigt ovårdad lägenhet eller så fuskade de rejält med inspektionen av vår lägenhet.

C. började sin praktik, den sista i ordningen, igår kl 10. Jag körde henne dit och stack sedan hemåt PB en sväng. På förmiddagen så var det inte direkt mycket snö, vägarna var hyfsat torra. Men på eftermiddagen började det blåsa på lite grann och strax därefter kom snön (precis som meteorologerna sa, för en gångs skull). Jag hann i alla fall att vara hemma en sväng i PB och gosa med hundarna. Gjorde inte så mycket annars direkt… satt och grejade lite med datorn, stekte pannkakor (väldigt goda, som alltid), var ute en sväng med hundarna, samt hämtade in lite ved. Tog en del kort också, lika bra att passa på. T. var riktigt pigg igår igen, hostade ingenting alls. Han tycker om snön, den kan han äta och rulla sig i… 🙂 Kunde dock inte vara ute så mycket, det snöade något enormt ett tag. Stora flingor och väldigt tätt. Se bild nedan på en snöig T.

T.
En snöig liten T.

På eftermiddagen, runt kl 16, så stack jag iväg för att hämta C. igen. Tog ett tag innan jag kom iväg, var väldigt mycket snö ute… och under snön så var det kvar ett jäkla tjockt lager med is. Fick till slut köra ut mot A. för att komma iväg. Men men, efter att ha hämtat C. så stack vi förbi IKEA en sväng. Eftersom vi båda är konstnärligt lagda så vill vi ha lite mer färg i vårt hem. Tänkte fixa detta genom att klä om sittkuddarna på fåtöljerna i något snyggt tyg. Blir nog fint… hittade dock inget tyg på IKEA, ska leta vidare i stan en annan dag. Fick i alla fall i oss ett mål mat (C. tog köttbullar och potatismos – för 16 kr! – medan jag tog kyckling, pommes och bearnaisesås) innan vi stack vidare till M. för att lämna av Wii:et (som han hade glömt i PB i måndags). C. uppskattade, konstigt nog, inte att jag sladdade runt lite med Hyundaien. Är ju faktiskt inte så ofta man får öva på bilkörning i vinterväglag, man måste ju passa på… 🙂

Idag har det varit helig tvätt- och AC2-dag. Har inte gjort så mycket mer än så… ska i alla fall skriva klart denna blogg nu och sedan fixa i ordning lite till oss att äta. Fläskfilé, ugnsstekt potatis och rödvinssås var tanken. Resefebern har också börjat slå till, det är inte länge kvar tills vi sitter intryckta som sillar i en cylinderformad plåtburk. Om ett dygn för att vara ganska exakt. Börjar kännas lite pirrigt, men samtidigt ska det bli väldigt roligt. Skottland… blir grejer det. Kommer nog inte kunna skriva blogg därifrån, får göra det i efterhand i så fall… hmm, det har ju i och för sig inte gått så bra de senaste försöken (Vinterbloggen, Oslo- & Romresan), men skam den som ger sig!

Det här inlägget postades i skurt@ns värld. Bokmärk permalänken.

1 svar på Snöoväder & resfeber

  1. BOTten skriver:

    Ska ni sy ett eget överdrag till dom röda fåtöljerna?

    heter det fotölj om man bara använder den som fotpall? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *