Omgång 13: IFK Norrköping – IFK 1-2 (0-1)

Den här matchen, som spelades typ runt 1 ½ vecka sedan (20 juni), satt vi ute på en solig balkong och lyssnade på. Riktigt skönt att kunna sitta ute så och njuta, både av vädret och av att IFK vann. Innan dess hade vi varit och hämtat lite take away på Taksim och intagit födan ute på balkongen. Hade gärna velat se matchen, framför allt då IFK vann, men ett pris på 169:- för en ganska dålig utsändning är bara för oekonomiskt helt enkelt. Istället fick det bli till att lyssna på två nötter från Radiosporten. De var så partiska att det inte var klokt, den ene dock mycket mer än den andre. När Norrköping gjorde mål så lät de jätteupphetsade medan man knappt hörde vem som gjorde målet när IFK gjorde mål… suck, var väldigt nära att maila till Radiosporten och klaga. Neutralitet från de som kommenterar är väl inte för mycket begärt? Nåja, tröstade oss med att IFK vann och att vi sedan fick komma hem till den svarta lilla råttan… 🙂

IFK ställde – enligt officiella – upp enligt följande: Alvbåge – Emil – Hjalmar – Dyrestam – Adam – Gerzic – Haglund – Jakob – Sobralense – Söder – Hysén. Sam Larsson blev petad för första gången den här säsongen (troligtvis), vilket känns rimligt då han har varit lite blek i de senaste matcherna. Nu när DMK blev såld till Sunderland (för ca 17-20 miljoner kronor!) så har Söder fått chansen igen. Det verkar som att han har tagit den med, mot DIF i matchen innan så visade han prov på ett bra samarbete med Hysén. I den här matchen så var han visst än mer på hugget. Eftersom vi inte såg på matchen, och då inte Baraben har lagt upp några highlights, så finns det inte så mycket att skriva om matchen. Såg matchbilder från Sportnytt på mobilen när vi kommit hem till PB. 0-1 kom efter att Söder mycket bra vunnit en närkamp mitt på Norrköpings planhalva och sedan avancerat inåt straffområdet. Väl där sköt han ett skott längs marken som målvakten räddade, men inte bättre än att Gerzic kunde få tag på returen. Han blev i sin tur upphakad bakifrån av en östgöte (borde blivit straff där om det inte blev mål) och fick inte till något skott men Haglund tryckte resolut in bollen i mål istället. Efter en första bra period, första kvarten, så tog Norrköping över spelet totalt. Kommentatorerna gick upp i falsett vid ett flertal tillfällen, men 0-1 stod halvleken ut sig trots en massa chanser för Norrköping. Bland annat hade Thorvaldsson, den gamle (nåja, 32 typ) isländske skyttekungen ett helt öppet läge men sköt på halvvolley över ett tomt mål.

I andra halvleken så fortsatte Norrköpingspressen, men då kom plötsligt ännu ett mål i baken på östgötarna. Sobralense, som visst var bra idag, vann bollen på mitten och spelade vidare till Jakob. Denne lade i sin tur ut bollen till Hysén på vänsterkanten. Tobbe skottpassade in bollen mot bortre stolpen där Söder dök upp och stötte in (jo, det ordet passar rätt bra nu) bollen i mål. Det är lite typiskt IFK 2013, att man lyckas få in en sådan boll. Förra året hade man fullt av lägen då bollen for parallellt med mållinjen utan att någon hann att få foten på den. Glädjen efter målet blev dock kortvarig, redan i anfallet efteråt så nickar Thorvaldsson in 1-2 (endast 88 sekunder efter målet). Kommentatorerna ylade ikapp av glädje… Kort efter reduceringsmålet så bytte IFK in Farnerud och fick på så sätt lite mer stabilitet i spelet. Farnerud, som egentligen inte är helt skadefri, har en förmåga att kunna hålla i bollen och lugna ner spelet. Norrköping fortsatte att pressa på, med Martin Smedberg Dalence (som har ett förflutet i IFK) i spetsen, medan IFK koncentrerade sig på försvar och kontringar. Några mer mål blev det däremot inte, trots att det var bud på flera åt båda håll, och IFK fick fira midsommar som serieledare (dock med två mer spelade matcher än HIF på andra plats). Bra idag var Hysén (1 assist) och Söder (1 mål + 1 assist), samt även försvarande delarna av IFK (framför allt Jakob och Haglund). Efter att ha firat midsommar så fick de blåvita spelarna koncentrera sig på Mjällbymatchen som spelades för exakt en vecka sedan.

Det här inlägget postades i Allsvenskan 2013. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *