Hösten är här… & ett rent allmänt summerande inlägg

Ja minsann, då var det höst igen. Sommaren drog nog sin sista suck i lördags, då det var riktigt kanonväder – ca 22, 23 grader varmt och soligt. De senaste dagarna, från i söndags (då det var kyrkoval), har vädret varit helt omvänt – regn, rusk och inte alls lika varmt. Men sådana är årstiderna, tur är väl det att de håller i sig. Hösten har sin charm den också, med alla fina färger som det blir runt om i naturen. Fina träd, va – det finns väl inte? 😉 Hoppas på en mysig höst, med fina skogspromenader och förhoppningsvis lite svampplockning. Både hoppas och tror på att det blir bättre än förra hösten. Det var ju inte mycket att hänga i granen om man säger så.

Nåväl, länge sedan jag satt här och skrev nu… 1 augusti var det senast. Har inte ens fullföljt mitt självpåtagna uppdrag att skriva om IFK… Tiden går, men vad har hänt? Tja… lite allt möjligt. Veckan efter det senaste inlägget, 7 augusti, så åkte vi t.ex. till Kreta i en vecka. Det var inte så dumt minsann, 30 grader varmt i snitt ungefär och si så där 26-27 i vattnet. Mest bara slappning, solning, ätning och badning blev det i en vecka. Resan ner, utan åksjuketablett slutade lite halvbra, medan resan hem – med åksjuketablett – gick bra mycket bättre. Att flyga alltså, det är ingen favorit för min del… tur man inte gör det så ofta. C.  däremot, hon var minsann ute och flög i slutet på maj också. Skrev delar av det här inlägget igår, när jag satt och lyssnade på hur DIF vann över MFF på bortaplan med 2-0. Därför det är lite osammanhängande. Inte illa av DIF att vinna på bortaplan, men framför allt bra för IFK som nu bara är en (1!) poäng efter just MFF i tabelltoppen. Himla jämnt och spännande, som det ju faktiskt brukar vara i Allsvenskan. Hoppas att IFK tar hem det alltså, så klart.

Åter till vad som har hänt… tja… veckan när C:s föräldrar var nere (i slutet av augusti) var väldigt händelserik. På väg till MVC så körde jag emot en trottoarkant och fick naturligtvis punktering. Vi hann till den bokade tiden i alla fall, körde sista biten med ett pafft däck… sedan började jag, lite motvilligt, plugga igen och dag 2 på introduktionsdagarna så tappade jag min mobil i Göta älv. Satt på en servering på en båt och åt en ”Västkustvåffla” (våffla med crème fraiche och räkor) med mobilen i fickan. När jag reste mig åkte den ur och träffade däcket, studsade genom en liten glipa i relingen och mellan den 5 cm höga kant på däcket – och ner i vattnet. Jag hann precis luta mig över relingen för att se hur den sjönk ner till botten… var nära att jag hoppade efter. Så den kvällen var ju inte direkt kul. Har inte mått så bra den sista tiden heller, från och till. Är väl stressen över att börja plugga som har satt igång det. Känner mig inte helt säker på att jag vill plugga heller, vilket inte underlättar. Men men, nu pluggar jag tills jag hittar mig ett hyfsat jobb i alla fall. Började ta lite piller härom veckan också, närmare bestämt förra torsdagen. Det var väl dags att pröva, efter att ha mått så jäkla dåligt efter att jag började skolan. Än så länge har det inte hjälpt något direkt, men får ge det lite tid. Det är fortfarande ”early days”…

I helgen som gick passade vi lille T. Åkte in sent till stan i fredags kväll, så det blev två nätter här inne i alla fall. I lördags så vaknade jag tidigt och gick ut med lille råttan redan vid sjutiden. Sedan var det bara till att mata C. och ta en tidig frukost. Efteråt, framåt mitt på dagen, så stack vi iväg till skärgården. Till Styrsö Bratten närmare bestämt. Himla varmt väder, som jag tidigare nämnt, vilket gjorde att svetten lackade. Skönt väder att promenera i alla fall och Styrsön var allt en fin liten ö. Inte så liten, men det lilla vi såg i alla fall. Kändes som en  typisk liten gemytlig Västkustö med fina små hus, och en hel del inte så fina också för den delen. T. fick hälsat på lite vovvar också, så han var ganska nöjd. Även om han inte direkt gillade att åka vare sig spårvagn eller färja. Kom inte hem förrän runt sextiden, så det blev en heldag. Helgdag. På kvällen blev det lite mhys med film och god mat (böff , pommes och öl). Såg väl ingen höjdare till film, Sunset boulevard, men det var skönt och avkopplande i alla fall.
I söndags åkte vi hemåt med råttan igen, fast först på kvällen. Blev en riktig slappardag, gjorde inte mycket alls. Röstade i kyrkovalet i alla fall. Hann med att hälsa på MBK en sväng också, fast det kanske var dumt att göra det. TT sniffade upp spåret av en riktig puma där och var sig inte riktigt lik efter det. Helt pipig och stirrig, vilket har hållit i sig i flera dagar nu… lille gubben alltså 🙂

Förra helgen var vi hemma i PB mest hela tiden. Satt och jobbade hemma med skolgrejer på fredagen till att börja med. Vaknade med ont i vänster armbåge och under dagen så svullnade den upp som bara den. Pratade med både sjukvårdsupplysningen och vårdcentralen, men det fanns inte mycket att göra. Åkte och hämtade C. efter jobbet istället. Fick fixat ett nytt körkortskort på vägen hem till PB också. På kvällen kollade vi när Sverige bortaslog Irland med 2-1 i en hyfsat bra match. Elmander och Anders Svensson (37 år!) gav Sverige segern. Lördagen blev en ganska slapp historia, där vi mest satt och läste varsin Harry Hole-deckare. C. fixade lite god och enkel kyckling-mat och senare, på tidig kväll, så kom ABK & MBK2 hem igen efter en vecka i Skåneland. Blev lite FIFA-spelande där på kvällen, kul. På söndagen tog vi oss en tripp till Sundsby med PM & TT. Det var en perfekt dag för en utflykt, varmt (21 grader) och soligt. Blev en god fika där och lite snokande i örtträdgården. Passade på att kolla in en visningsbikupa med. Efter lite handling så blev det matlagning och på kvällen åkte A. & M. neråt igen. Vi åkte inåt stan där i samma veva och fastnade så klart i vägarbetet över bron.

Helgen innan dess så var vi också ute i PB hela helgen. Blir lite så nu i och med att A. & M. har varit där hemma. Jag åkte hem till PB på morgonen på fredagen, efter att ha kört C. till jobbet, och grejade lite. Mådde då lite bättre igen, efter dagarna i skolan. Sedan hämtade MBK C. på eftermiddagen och så åt vi mat allihopa, alla sju. Fick äntligen fixat klart murbygget (det näst senaste, bygger ju redan på en ny mursnutt som ska gå runt huset) på kvällen också, vilket var skönt. MBK hjälpte mig att lägga ut markduk över stensamlingen (har fyllt ut mellan jordslänten och stenmuren) och så krattade vi ut grus över det hela. Blev riktigt bra, som att det alltid har varit så.
På lördag, mitt på dagen (seg ABK), så åkte C., ABK, MBK2 och jag till Nordens Ark. Det var en riktig mysig utflykt, som tog hela dagen. Mycket att se och riktigt fint väder, bortsett från en skur på slutet. Efteråt så åkte vi och åt på Röe gård, vilket också var riktigt trevligt. Passade på att hälsa på både G. & J. när vi ändå var där uppe. Hade planerat detta ett tag, pratade med G. om att åka upp redan i juli. Nu var det ju bara kul att A. & M. följde med också, även om M. nog inte fick lika mycket ut av släktingbesöket som oss andra… på söndagen åkte vi inåt stan igen och såg på när IFK enkelt slog ÅFF med 3-0. Ganska avslagen match, men alltid gött med segrar!

Ja, där var lite av det som har hänt på sistone. Idag hämtade jag ut mitt nya körkort, cyklade fel och fick dessutom punktering på bakdäcket. Bara elände. Har suttit hela dagen med AFS:ar och mått allmänt dåligt mest hela dagen. Firade det med att äta lite pizza… det borgar ju bara för att morgondagen ska bli bättre i alla fall. Ska förbi HZ en sväng på morgonen, efter att ha släppt av C., och hämta lite färg. Sedan bär det av till PB där jag ska fortsätta tragglet med AFS:arna under förmiddagen. På eftermiddagen ska jag unna mig att göra något roligt, som att lägga en sten på den nya muren eller något 🙂

Det här inlägget postades i skurt@ns värld. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *