VM!!!! 13 veckor (snart 3 månader), jobb & funderingar i stort

Efter den långa och krångliga rubriken så är det nog läge att reda ut begreppen. Eller åtminstone vad som har hänt på sistone. Det har inte undgått många, minst av allt mig själv, att VM har börjat. VM i fotboll i Brasilien alltså. Invigningen var i torsdags, liksom första matchen. Tänker hålla det här inlägget lite ”levande” med uppdateringar och korta kommentarer under tiden VM pågår (i ca 1 månad till). Åtminstone den sista delen av inlägget (se längst ner). Resten kommer att vara hugget i cybersten…

Jaha minsann, förutom att VM har inletts så har det hänt en hel del. Var idag och skrev på ett kontrakt för ett nytt jobb, startar på det den 4 augusti. Känns väl helt ok, då det passar bra att jag kan jobba ute i PB under den tiden småttingarna är på sydligare breddgrader. I augusti, då K. är ledig, så kan förhoppningsvis MBK rycka in på de tiderna. Ska bli nyttigt att återkomma till den kemiska sfären lite och uppdatera de kunskaper som kanske finns där långt inne någonstans. Om inte annat så får jag väl lära mig på nytt. Ska försöka läsa på lite inför jobbstarten tänkte jag. Kommer nog betyda mycket för min framtida karriär detta… för just nu står jag ändå lite och famlar. Vad ska jag göra? Vad vill de höra? Och så vidare och så vidare.

Vädret är ju alltid kul att nämna. Fastän jag för några månader sedan (innan E.) plockade ner väderstationen. Skönt att slippa den ”ångesten”… 17 juni är det idag. En titt ut genom fönstret avslöjar att solen skiner och det är ca 22 grader ute. Underbart väder, lagom varmt. Ungefär så har det sett ut ett bra tag nu. Var bara en dag härom veckan, kanske 1 ½ vecka sedan (?) som det regnade lite kort. Annars har sommaren varit otroligt torr hittills (nej, inte torr…). Det märks inte minst i dammen i PB, länge sedan det var så lite vatten däri. Så… sommar och sol. Rätt skönt… fast inget bad ännu. Tänker nog försöka mig på ett dopp imorgon kväll, verkar vara lovande vädermässigt inför imorgon också.

Idag är det 13 veckor sedan det rann till. Vattnet alltså. Ännu ett ”tänk vad tiden går fort” tillför ju inte särskilt mycket, så kan bara beskriva lite kort hur det känns nu. Han den lille börjar mer och mer interagera med oss nu, vilket är kul. Samtidigt så får man passa på och njuta av hurdan han är just nu, så liten och gosig han är. Kommer knappt ihåg hur det kändes att hålla honom när han var helt nyfödd… ändå är det bara 3 månader på torsdag sedan han föddes. Jaja, återkommer om det. Nu börjar C. bli lite surig för att jag aldrig kommer iväg och handlar på apoteket… 🙂

Här nedan ska jag skriva om VM!!!

12 juni
Brasilien-Kroatien 3-1 –> Kroaterna stod emot bra, gjorde tidigt 1-0 och hade länge 1-1. En felaktig (filmning) straff räddade brassarna mot kroaterna, som i sin tur replikerade med att skräckrasa och totalsåga skandaldomaren.

13 juni
Mexiko-Kamerun 1-0 –> Mexiko hade två mål felaktigt bortdömda för offside, rättvis seger
Spanien-Holland 1-5 –> VM:s första chock! Spanien nära 2-0 (Silva avslutade med en chip istället för att göra mål), istället vände allt! van Persie gjorde ett väldigt snyggt mål och sedan hade Robben show.
Chile-Australien 3-1 –> Nattmatchen, såg inte den därför. Verkar ha varit ett rättvist resultat.

14 juni
Colombia-Grekland 3-0 –> Spelades när vi var i PB och fixade middag. Missade därför stora delar, men grekerna var kassa.
Uruguay-Costa Rica 1-3 –> VM:s första skräll! VM-fyrorna Uruguay hackade i spelet och förlorade rättvist.
England-Italien 1-2 –> Första nattmatchen som jag såg (C. sov). England var (förutom målet) helt uddlösa framåt, Italien gjorde som vanligt och försvarade sig efter 2-1-målet. ABK & MBK(2) nöjda…

15 juni
Elfenbenskusten-Japan 2-1 –> Nattmatch (start 00:00) – såg ej matchen. Drogba stärkte upp ivorianerna till en vändning av 0-1.
Schweiz-Ecuador 2-1 –> Schweizarna avgjorde en typisk 1-1-match med matchens sista spark, via en kontring. Seg match…
Frankrike-Honduras 3-0 –> Honduras stod länge emot bra och höll 0-0, men det kändes som en match där ena laget (fransmännen) var mycket bättre än andra (ekvatorborna). Benzema inblandad i alla tre målen (gjorde 2 + 1 självmål)
Argentina-Bosnien-Hercegovina 2-1 –> Nattmatch (ej sedd, av mig i alla fall). Bosnien självmål i minut 3. Messi gjorde mål också.

16 juni
Tyskland-Portugal 4-0 –> VM:s andra chock! Portugal började bra och skapade lägen, men när Götze fick straff i 10:e minuten vände det för Tyskland. Müller tremålsskytt (hattrick). Pepe utvisad och en skada i vardera lag,
Iran-Nigeria 0-0 –> VM:s första mållösa och oavgjorda match sket vi fullständigt i. I efterhand visade det sig vara ett klokt beslut – sömnpiller!
Ghana-USA 1-2 –> Andra nattmatchen som följdes. USA gjorde mål redan efter 30 sekunder efter obefintligt ghanesiskt försvarsarbete. Ghana tog över mer och mer, men lyckades inte kvittera förrän i minut 82. Ett tröttkört USA chockade sedan i 89:e med att nicka in 2-1 på hörna.

17 juni
Belgien-Algeriet 2-1 –> Sega belgare vände allting i slutet av matchen, då man gick från 0-1 till 2-1.
Brasilien-Mexiko 0-0 –> 
Ryssland-Sydkorea 1-1 –>

18 juni
Australien-Holland 2-3 –>
Spanien-Chile 0-2 –>
Kamerun-Kroatien 0-4 –>

19 juni
Colombia-Elfenbenskusten 2-1 –>
Uruguay-England 2-1 –>
Japan-Grekland 0-0 –>

20 juni
Italien-Costa Rica 0-1 –>
Schweiz-Frankrike 2-5 –>
Honduras-Ecuador 1-2 –>

21 juni
Argentina-Iran 1-0 –>
Tyskland-Ghana 2-2 –>
Nigeria-Bosnien 1-0 –>

22 juni
Belgien-Ryssland 1-0 –>
Sydkorea-Algeriet 2-4 –>
USA-Portugal 2-2 –>

23 juni
Holland-Chile 2-0 –>
Australien-Spanien 0-3 –>
Kroatien-Mexiko 1-3 –>
Kamerun-Brasilien 1-4 –>

24 juni
Costa Rica-England 0-0 –>
Italien-Uruguay 0-1 –>
Grekland-Elfenbenskusten 2-1 –>
Japan-Colombia 1-4 –>

25 juni
Bosnien-Iran 3-1 –>
Nigeria-Argentina 2-3 –>
Ecuador-Frankrike 0-0 –>
Honduras-Schweiz 0-3 –>

26 juni
Portugal-Ghana 2-1 –>
USA-Tyskland 0-1 –>
Algeriet-Ryssland 1-1 –>
Sydkorea-Belgien 0-1 –>

Åttondelsfinaler:

28 Juni
Brasilien – Chile (match 49) 4-3 (efter straffar) –>
Colombia – Uruguay (match 50) 2-0 –>

29 Juni
Holland – Mexiko (match 51) 2-1 –>
Costa Rica – Grekland (match 52) 6-4 (efter straffar) –>

30 juni
Frankrike – Nigeria (match 53) 2-0 –>
Tyskland – Algeriet (match 54) 2-1 (efter förlängning) –>

1 juli
Argentina – Schweiz (match 55) 1-0 (efter förlängning) –>
Belgien – USA (match 56) 2-1 (efter förlängning) –>

Det här inlägget postades i skurt@ns värld. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *